Boeing je postao vlasnik dva nova svetska rekorda, koja je upravo uspostavio najnoviji model 787 poznat kao Dreamliner (Drimlajner). Ovaj avion, najnoviji Boeingov model, je 6. decembra započeo put oko sveta u smeru ka istoku. Početna stanica je fabrika u Sijetlu, a aerodrom na kome je izvršena dopuna goriva je Daka u Bangladešu.

Avion je u svojoj klasi (200-250t) oborio brzinski i daljinski rekord. Na prvom delu putovanja koje je počelo u Sijetlu, a potom preko Sjedinjenih Država (na istok) i Atlantskog okeana, Španije, Mediterana, Egipta, Bliskog Istoka, Indije se završilo u Daki, preleteno je ukupno 19.835km. Ovim letom je oboren rekord koji je od 2002. držao avion Airbus A330 (16.903km).

Drimlajner se iz Dake nakon dvočasovnog zadržavanja zaputio dalje na istok preko Singapura, Filipina, Guama, Havaja do mesta polaska – Sijetla. Ovaj drugi deo putovanja je bio nešto kraći (18.027km). Avion je putovanje završio 8. decembra, nakon ukupno 42 sata i 27 minuta, čime je postignut još jedan rekord: najbrži istočni put oko sveta.

Na drimlajnerovom putovanju oko planete bilo je ukupno 13 putnika od kojih su šest bili piloti i jedan posmatrač Nacionalne aeronautičke asocijacije (NAA) a ostali su bili zaposleni u Boeingu.

Povodom ovog značajnog događaja za Boeing, za medije se oglasio Skot Fenčer, potpredsednik i generalni mednadžer projekta drimlajnera. "Brzina i dolet su osnovne vrednosti modela 787 na tržištu. Ostvareni rekordi na najbolji način pokazuju da je drimlajner avion koji će promeniti pravila igre, baš kako smo iz Boeinga i obećali".

Boeing 787 Dreamliner je prvi avion srednjeg kapaciteta (210-250 putnika u tri putne klase) koji je namenjen direktnom dugolinijskom saobraćaju. Avion je za 20% efikasniji nego avioni iz iste kategorije.