Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je donirao niškom aerodromu "Konstantin Veliki" opremu, koja će unaprediti rad aerodroma.

U saopštenju koje je izdao beogradski aerodrom navodi se da je niškom donirano terensko vozilo, traktor za vuču vazduhoplova, 12 gumenih podmetača za točkove vazduhoplova, snegobacač i viljuškar nosivosti pet tona kao i 33 radio-stanice i tri repetitora, koji će poboljšati komunikaciju na aerodromu.

Tim povodom rukovodstvo beogradskog aerodroma je danas boravilo u poseti gradu Nišu. V.d. generalnog direktora aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević razgovarao je sa gradonačelnikom Niša, prof. dr Zoranom Perišićem i v.d. direktorom aerodroma u Nišu Vladicom Đurđanovićem o unapređenju i nastavku poslovno-tehničke saradnje dva aerodroma.

Prilikom posete v.d. direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević je izjavio: "Beogradski aerodrom nastavlja sa obaranjem rekorda kako u broju putnika, tako i u finansijskim rezultatima. Godina za nama je najuspešnija u istoriji aerodroma i zbog toga svakodnevno unapređujemo svoje poslovanje. Ne zaboravljamo, međutim, naše kolege sa drugih aerodroma u Srbiji.  Napominjem da ovo nije kraj naše saradnje i da ubuduće možete računati na prijateljsku pomoć kolega iz Beograda."

Saradnja dva aerodroma biće nastavljena početkom marta kada će u Beogradu biti organizovana obuka za rad sa aviokompanijom Wizz Air, koja je najavila uspostavljanje redovnog saobraćaja iz Niša, ka Bazelu i Malmeu počev od kraja juna.