Ove nedelje počinje prodaja aviokarata za direktne letove između Beograd i Čikaga. Kako nam je potvrđeno u agenciji Easy Travel, koje će biti glavni prodavac aviokarata, za ove letove obezbeđene su sve dozvole i oni će početi kako je planirano. Biće to javni čarter letovi za koje će se karte nalaziti u slobodnoj prodaji preko srpskih i američkih turističkih agencija.

Prvi let iz Čikaga za Beograd biće u petak 17. juna sa polaskom u 22:42 sa glavnog čikaškog aerodroma "O'Hare" (ORD). Dolazak u Beograd je narednog dana u subotu u 15:42. Polazak iz Beograda je planiran u nedelju u 14:30 a dolazak u Čikago istog dana u 18:24. Saobraćaj će tokom letnje sezone biti obavljan jednom nedeljno a od jeseni se planira da se obavlja jednom u dve nedelje. Planirani su i direktni letovi na relaciji Čikago-Zagreb.

Avion koji će saobraćati na ovoj liniji je širokotrupni Boeing 767 za interkontinetalni saobraćaj. Njegov kapacitet je oko 250 putnika. Kako nam je rečeno u agenciji Easy Travel njegovu putničku kabinu odlikuje nešto manji broj sedišta od uobičajenog što je urađeno kako bi bilo više mesta za putnike. Kabina će biti u jedinstvenoj ekonomskoj klasi.

Avion pripada američkoj čarter aviokompaniji Swift Air. Kako nam je u direktoratu civilnog vazduhoplovstva potvrđeno, ova kompanija je u proceduri za dobijanje dozvola. Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ne žele još uvek da izlaze sa zvaničnim saopštenjem o pokretanju ove linije.

Cene povratne karte sa svim taksama kretaće se od 1232 američka dolara (oko 870 evra). Karte će moći da se kupe u Srbiji u većini turističkih agencija a direktni agenti su agencije Easy Travel (011/328-6639) i Unidea Travel (011/2451-219) obe iz Beograda.

Komercijalni partner i organizator letova je američka agencija Air Plus a sve informacije o prodaji putnici mogu pronaći na njihovom sajtu: www.flyairplus.com