Za generalnog direktora aviokompanije Air Serbia (bivši Jat Airways), postavljen je Dane Kondić.

On će predvoditi kompaniju odmah nakon kompletiranja regulatornih potvrda, saopšteno je danas na ceremoniji potpisivanja sporazuma o strateškom parterstvu sa Etihad Airways-om.

"Velika mi je čast što mi je pružena prilika da vodim Air Serbia kada aviokompanija ulazi u novo razdoblje. Nacionalni avioprevoznik je veoma važan za ljude Srbije i zajedno sa svojim kolegama se radujem izgradnji kompanije istinski svetske klase", rekao je Kondić, danas u Beogradu pre potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu sa Etihadom.

Dane Kondić je Australijanac srpskog porekla. On poseduje dvojno državljanstvo: australijsko i srpsko, a osim engleskog govori i srpski jezik.

Kondić ima više od 20 godina iskustva u "industriji putovanja", tokom kojih je bio na visokom pozicijama u sektorima prodaje, marketinga, menadžmenta korisnika i strateškom upravljanju promenama. Stekao je bogato radno iskustvo na radnim mestima u avioindustriji, uključujući pozicije u aviokompanijama Malaysia Airlines i Qantas, kao i u agencijskom poslovanju.

Gospodin Kondić je ranije radio kao regionalni direktor Sabre Airline Solutions za Jugoistočnu Evropu, komercijalni potpredsednik Abacus International u Aziji, a radio je i kao potpredsednik za severnu Aziju GTA, koji je deo Travelporta. Bio je i direktor najvećeg svetskog turoperatora Kuoni za Kinu kao i generalni menadžer svetske prodaje za aviokompaniju Malaysia Airlines.


Foto: Dane Kondić (levo) se rukuje sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem (u sredini) i sa Džejmsom Hoganom, izvršnim direktorom Etihada (desno)