Trećoj najstarijoj aviokompaniji na svetu, češkoj ČSA uskoro preti gašenje, ukoliko se nešto brzo ne uradi. Nedavno najavljeni i održani štrajk pilota (1. decembra) izazvao je burne reakcije menadžmenta koji je smatrao da je to početak kraja kompanije i koji je optužio pilote da žele da ugase ČSA.

Međutim, nezadovoljstvo pilota je proisteklo iz očajničkih mera kompanijskog menadžmenta da restruktuira posrnulu kompaniju. Pored gašenja svih neprofitabilnih linija i prodaje aviona u ČSA se spremaju i velika otpuštanja – i to pilota.

U okviru plana restruktuiranja kompanije, ČSA – Czech Airlines, će otpustiti trećinu pilota u narednim nedeljama. Od ukupno 300 pilota koliko ih trenutno ima na platnom spisku ČSA je danas donela odluku da otpusti 33 pilota. Ovaj broj nije konačan pošto su na sastanku menadžmenta potvrđeni planovi restruktuiranja kompanije po kojima treba da bude otpušteno čak 100 pilota. Većina će moći da se zaposli u čarter kompaniji ČSA Holidays koja je u vlasništvu ČSA, ali će tamo imati značajno manju platu.

Češki nacionalni avioprevoznik se već duže vreme suočava sa problemima. Prošle godine je zabeležen gubitak od 25 miliona evra zbog čega je kompanija tokom ove godine započela obiman plan reorganizacije. Brojne linije su ugašene, a među njima i Prag-Beograd. Kompanija je počela da se okreće tržištima Rusije, Ukrajine i ZND-a. Međutim, ove godine se očekuje još veći gubitak od više stotina miliona čeških kruna.

U planu je i prebacivanje 11 aviona na čarter kompaniju ČSA Holidays. Da je ČSA u velikim problemima dokaz je i najava potpunog zatvaranja slovačke baze. Ova kompanija je u junu ove godine najavila ambiciozan plan letova iz tek formirane baze u Bratislavi odakle je trebalo da održava nekoliko direktnih linija. Međutim, iako je uvrstila letove u zimski red letenja koji je u toku, ČSA je iznenada pre nekoliko dana zatvorila sve letove za prodaju i ukinula linije ka Amsterdamu, Parizu i Larnaki.

U Češkoj smatraju da se ČSA nalazi na ozbiljnoj prekretnici i da će se veoma brzo pokazati kojim putem će krenuti; da li ka gašenji ili ka restruktiranju kojim će nekada velika interkontinentalna aviokompanija postati mali regionalni avioprevoznik.