Današnjim sletanjem aviona Croatia Airlines-a iz Dubrovnika u Beograd ozvaničena je saradnja hrvatske nacionalne aviokompanije i beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". Povodom prvog leta "Kroacije" na aerodromu je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili ambasador Hrvatske Željko Kuprešak, direktor aerodroma prof. dr. Velimir Radosavljević i generalni direktor Croatia Airlines-a Srećko Šimunović.

Ambasador Kuprešak je izjavio da očekuje veći broj srpskih turista na hrvatskom Jadranu i da veruje da će pored ove linije ubrzo biti otvorene i nove iz Beograda ka drugim hrvatskim gradovima pomenuvši Split i Pulu.

Predsednik "Kroacije" istakao je da je privredni interes dominantan što dokazuje i uspešan start ove linije. Naglasio je i da je Jat Airways nedavno uspešno započeo let na ovoj istoj ruti i da to dokazuje da postoji veliko interesovanje putnika. On je istakao da je red letenja pažljivo odabran kako bi se podjednako pružila šansa Beogradu i Dubrovniku da privuku turiste. Polasci koji su predviđeni dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom, omogućiće putnicima da iz Beograda odlaze u Dubrovnik na letovanje u trajanju od 7, 10 ili 14 dana dok će sa druge strane i Beograd biti dostupan hrvatskim turistima za produžene "citybreak" vikende.

Karte je moguće kupiti na sajtu kompanije: www.croatiaairlines.com ili u bilo kojoj turističkoj agenciji. Predstavnik Croatia Airlines-a u Beogradu biće agencija Oki Air International koja se nalazi na aerodromu. Cena karte u jednom pravcu sa svim uključenim taksama i agencijskom uslugom kreće se od 70 evra, dok je povratnu kartu moguće kupiti već od 122 evra.

Na prvom letu iz Dubrovnika saobraćao je moderan i noviji turboelisni avion Bombardier Dash 8 Q400 sa kapacitetom od 76 putnika. Iz Dubrovnika je danas doputovalo dvadesetak putnika dok je iz Beograda ka Jadranu otputovalo 37 putnika.

Avioni Croatia Airlines-a će na novoj liniji saobraćati dva puta nedeljno: ponedeljkom u 09:05 i sredom u 17:55 iz Dubrovnika, a povratak iz Beograda je planiran za 10:50 ponedeljkom i 19:40 sredom. 

Croatia Airlines je hrvatska nacionalna aviokompanija. Nastala je 1989. kao mala čarter kompanija pod imenom Zagal – Zagreb Airlines. Godišnje preveze preko milion putnika. Povezuje brojne hrvatske primorske aerodrome sa Zagrebom i inostranstvom a iz Zagreba leti do dvadesetak evropskih destinacija. Članica je Star Alijanse od 2004. godine prvo kao regionalan partner a ubrzo kao punopravan član. Više o ovoj kompaniji možete pročitati na posebnim stranicama.