Informacija, koja se pojavila u javnosti, da Cimber Sterling gasi liniju Kopenhagen – Beograd nije tačna. Ovo je našoj redakciji potvrdila Signe Thorup, direktorka komunikacija danske aviokompanije. Po njenim rečima linija Kopenhagen – Beograd postaje sezonska linija i ona će se realizovati tokom letnjeg reda letenja.

Iako će saobraćaj na ovoj liniji biti prekinut 29. avgusta, on će se nastaviti od 12. marta 2012. godine. Prilikom uvođenja dodatnog trećeg nedeljnog leta tokom ove letnje sezone medijska služba Cimber Sterling-a istakla je da na ovoj liniji veoma izražena sezonalnost i da je linija zabeležila veliki uspeh.

U međuvremenu je iz Beograda ka Malmeu poleteo i Wizz Air, koji na toj liniji beleži značajnu popunjenost. Ova činjenica mogla bi biti razlog za eventualni pad interesovanja putnika za let Cimber Sterlinga s obzirom da su dva aerodroma udaljena svega 40-tak kilometara i da pokrivaju isto gravitaciono područje.

Aviokompanija Cimber Sterling koja se u poslednje vreme bori sa finansijskim gubicima, primila je novčanu injekciju (oko 22 miliona evra) od ukrajinskog milionera Igora Kolomojskog čime je ovaj investitor postao najveći akcionar danskog avioprevoznika.

Ulasku novog kapitala u kompaniju prethodila je izjava upravnog odbora Cimber Sterlinga u kojoj se ističe da je prethodna zimska sezona bila pogubna za kompaniju koja je imala ogromne neplanirane troškove zbog cene goriva i smanjenog broja putnika. Procene odbora su bile da bi se pojavio rizik od prekida operacija tokom zime ako se ne reši problem sa kreditorima do tada.

Ujedno je Kolomojski preko svoje kompanije Mansvell Enterprises postao vlasnik dva mala švedska avioprevoznika: Skyways-a sa bazom u Stokholmu i City Airline-a sa bazom u Geteborgu. Namera Ukrajinca je da spajanjem tri kompanije (Cimber Sterling, City Airline i Skyway) stvori jedinstvenu skandinavsku (nordijsku) aviokompaniju koja će uspešno konkurisati sve jačem Norwergian Air Shuttle-u.