British Airways je u četvrtak 22. decembra prevezao neočekivano veliki broj putnika. Čak 95.000 ljudi je otputovalo tog dana u susret Božiću, koji se slavi ovog vikenda.

U British Airways-u ističu da je praznička euforija već počela, ali dodaju da će čak i na dan Božića, u nedelju 25. decembra prevesti oko 30.000 putnika. Tog dana će hiljade zaposlenih u British-u provesti Božić radno.

Najpopularnija božićna destinacija British Airways-a iz Londona je ubedljivo Njujork, a slede ga Ženeva, Edinburg, Barselona, Mančester, Glazgov, Majami, Dubai, Kejptaun i Amsterdam.

Ričard Tams, šef prodaje za Veliku Britaniju i Irsku, je izjavio da praznična putovanja traju cele ove nedelje, kao i da se očekuje povratni talas putnika u prvoj nedelji naredne godine. U British-u tvrde da će u toj nedelji vratiti preko pola miliona putnika svojim kućama. Vrh talasa se očekuje u ponedeljak, 2. januara 2012.

U British Airways-u podsećaju putnike na pravila za prevoz prtljaga, s obzirom na veliki broj poklona koji putnici nose sa sobom. Pokloni ne smeju biti zapakovani u ukrasne papire i mašnice, već moraju biti dostupni aerodromskoj proveri. Takođe treba da se uklope u dozvoljeni ručni i besplatni predati prtljag kako ne bi bili predmet doplate.

Božićni krekeri (bombone) koji su veoma popularni u Britaniji moraju biti u originalnom fabričkom pakovanju. Nije dozvoljeno nositi domaće krekere. U avion je zabranjeno unositi i bilo koje vrste ukrsanih prskalica.