U upravo izdatom saopštenju za medije britanska nacionalna aviokompanija saopštila je da ukida letove između Londona i Beograda počevši od 30. novembra 2010. godine.
Emil Delibašev, komercijalni menadžer Britiš Ervejza za Balkan rekao je: “Bilo je teško doneti odluku o obustavi letova izmedju Beograda i Londona. Medjutim ova ruta više nije održiva jer ne doprinosi profitabilnosti našeg poslovanja. “Zahvaljujemo svim onim putnicima koji su leteli sa nama na njihovom poverenju i podršci.”
Putnici koji su izvršili rezervacije kod Britiš Ervejza za letove iz Beograda posle 30.novembra 2010 biće kontaktirani od strane avio prevoznika ili njihovog putnog agenta kako bi bili napravljeni alternativni aranžmani.
British Airways trenutno obavlja 7 nedeljnih letova do Beograda. Od 30. novembra Beograd će sa londonskim aerodromom Hitrou (Heatrow) povezivati jedino srpski avioprevoznik Jat Airways. Jedan od razloga za ukidanje leta može biti i nadolazeća low cost konkurencija. Nedavno je između Beograda i Londona (aerodrom Luton) počeo da leti Wizz Air a juče su stigle prve nezvanične najave da bi i britanski niskotarifni avioprevoznik Easy Jet uskoro mogao da uključi Beograd u svoju mrežu linija.