Britanska strast prema čaju je poznata širom sveta, tako da vest da je njihova nacionalna aviokompanija osmislila sopstvenu mešavinu čaja nije nimalo neobična.

British Airways je uspeo da napravi sopstveni čaj koji će biti moćan i na deset hiljada metara iznad zemlje. Britanci su proučavali brojna naučna istraživanja prema kojima čajevi gube na svom kvalitetu na velikim visinima.

Ukus i kvalitet čaja mogu da splasnu za 30% tokom leta i to je posledica mnogih karakteristika letenja. Na tako velikim visinama voda ključa na mnogo nižoj temperaturi (89 stepeni), a niži vazdušni pritisak i niska vlažnost kabinskog vazduha znatno utiču na ukus i kvalitet čaja.

Zato su u British Airwaysu zajedno sa svojim čajnim partnerom čuvenim Twiningsom osmislili novu mešavinu "koja radi sasvim dobro i na visinama". Novi Twinings čaj sa brendom British Airwaysa je vešto spravljen od tri vrhunske vrste čaja sa tri različite strane sveta.

U novoj mešavini se nalazi čuveni indijski crni čaj, poreklom iz pokrajine Asam. Ovaj čaj raste nisko, pored mora i odlikuje ga oštar i slatkast ukus. On se koristi za spravljanje poznatih engleskih, škotskih ili irskih jutarnjih čajeva (Breakfast Tea).

Drugi važan sastojan je čaj iz Kenije. Ovaj čaj čini polovinu britanske potrošnje čaja i veoma je popularan u ovoj ostrvskoj zemlji. Šoljica kenijskog čaja deluje veoma osvežavajuće. Njegova oštrina i oporost deluju poput vrhunskog vina. Treći čaj u ovoj avionskoj mešavini je nezaobilazni cejlonski zeleni čaj koji pojačava ukus.

Nova mešavina čaja moći će da se proba na svim letovima British Airwaysa od 1. februara, a u njegovom ukusu moći će da uživaju putnici u svim putnim klasama. Twinings je globalni partner British Airwaysa od početka prošle godine. Saradnju su počeli izdavanjem specijalne mešavine čaja (Jubilee Tea) koja je služena u svim salonima British Airwaysa širom sveta povodom proslave u čast vladavine britanske kraljice Elizabete II.