Jedna od najvećih svetskih aviokompanija i britanska nacionalna aviokompanija British Airways je najavila novi enterijer putničkih kabina u svojim uskotrupnim avionima namenjenim letovima unutar Evrope.

Nova putnička kabina osim što odiše novim veoma modernim dizajnom donosi i brojne kritike britanskih medija najviše zbog najavljenog smanjenja prostora između dva reda sedišta u biznis klasi.

Prema navodima, koje kompanija još uvek nije potvrdila biznis klasa će biti sužena na račun novih sedišta u ekonomskoj klasi.

Britanski Telegraf piše da je kompanija najavila "dramatični" preobražaj i ironično citira zvanično saopštenje u kome se kaže da će lični prostor putnika i udobnost biti povećani.

Drugi mediji ističu da će nova biznis klasa imati samo 30 inča (76,2cm) prostora između dva naslona što je isto kao u avionima niskobudžetnog Ryanaira.

Kako je predviđeno novim dizajnom biznis klasa će ubuduće imati isti raspored sedišta kao i do sada (2+2) s tim da će prostor između dva sedišta biti popunjen postoljem koje će kao stočić ili naslon moći da koriste putnici.

Putnici će i dalje imati na raspolaganju postolje za ručavanje ili rad za laptopom koje će se nalaziti na naslonu sedišta ispred, gde će takođe biti postavljen i specijalni držač za tablet računare koji će moći da se postave da budu u ravni sa očima putnika.

Putnicima će biti omogućeno da koriste internet preko najsavremenije 4G širokopojasne mreže.

Postavljanje nove kabine u avione British Airwaysa počinje ove nedelje i prema planu treba da bude završeno u narednih 12 meseci. Ukupno će 95 Airbusovih uskotrupnih aviona u floti British Airwaysa dobiti nove kabine u tom periodu.

Kako bi proslavili novu kabinu u British Airwaysu su odlučili da pokrenu promotivnu akciju na kojoj će ponuditi ukupno milion karata u jednom pravcu do 22 destinacije u Evropi po jedinstvenoj ceni od 39 funti (49 evra).