Akcije International Airlines Group (IAG), nove holding kompanije British Airways-a i Iberije, našle su se na berzama u Londonu, Madridu, Barseloni, Bilbau i Valensiji u ponedeljak 24. januara 2011. godine.

To se smatra zvaničnim početkom zajedničke multinacionalne aviokompanije koja će imati dva vrlo prepoznatljiva i cenjena brenda u svetu.

Antonio Vaskez (Antonio Vázquez), generalni direktor IAG-a izjavio je tim povodom: "Danas je rođen novi veliki igrač u međunarodnom aviosaobraćaju. IAG je treći evropski avioprevoznik i šesti po veličini u svetu po prihodima. British Airways i Iberia zajedno lete do 200 destinacija sa više od 400 aviona. Njihovi zajednički prihodi iznose više od 14 milijardi evra a prošle godine su prevezli 55 miliona putnika.

Vili Volš (Willie Walsh), izvršni direktor IAG-a je naglasio da je pred novom kompanijom "sjajna budućnost" i da će "dva avioprevoznika u ovoj grupi, British Airways i Iberia, zadržati svoje jake brendove i dopuniti svoje mreže linija koje se granaju sa dva najveća evropska haba (London Heathrow i Madrid Barajas)." "Spajanje dva prevoznika uštedeće 400 miliona evra u narednih pet godina i doneće brojne beneficije akcionarima IAG-a kao i zaposlenima u ova dva prevoznika ali i njihovim putnicima."

U izjavama zvaničnika nove aviokompanije ističe se još i da su dva prevoznika koja su se spojila samo početak i da će se ići ka spajanju i sa drugim kvalitetnim prevoznicima a sve u cilju stvaranja moćne internacionalne aviokompanije sa više snažnih i prepoznatljivih brendova.

Nagrada za frequent flyer putnike

Spajanje British Airways-a i Iberije biće korisno za članove njihova dva frequent flyer programa kojima je omogućeno dvostruko više nagradnih milja na probranim rutama za karte kupljene do 24. marta i putovanja započeta do 24. aprila. Dvostruko više milja ostvariće članovi programa Executive Club (British Airways) i Iberia Plus (Iberia) koji budu leteli između Londona i Madrida, Barselone i Malage. Članovi Iberia Plus programa ostvariće ovaj bonus na letovima British Airways-a ka Bliskom Istoku dok će članovi Executive Club-a imati više milja na letovima Iberije ka centralnoj i južnoj Americi.