Boeing je danas predstavio prvi završeni avion Dreamliner 787-9 u svojoj fabrici u Everetu kod Sijetla.

Ovaj avion će sredinom naredne godine biti isporučen Air New Zealandu, prvoj aviokompaniji na svetu koja će koristiti ovaj model aviona.

Dreamliner 787-9 je nova, produžena i unapređena verzija svog nešto starijeg i manjeg prethodnika 787-8.

U ovaj avion koji je šest metara duži od prethodnika moći će da se smesti 40 putnika više (od 250 do 290) i imaće veći dolet za 300 nautičkih milja.

Nakon što je novi avion ugledao svetlost dana po izvlačenju iz hangara na njemu će biti obavljeni predletni (zemaljski) testovi. Prvi probni letovi bi mogli biti već tokom septembra.

Produženi Dreamliner nove generacije odlikuju sve osobine po kojima je poznat i Dreamlinerov prvenac (787-8). On je napravljen od savremenih kompozitnih materijala, troši do 20% manje goriva od aviona slične veličine i isto toliko manje ispušta štetnih gasova. Avion ima unapređenu putničku kabinu sa brojnim inovativnim rešenjima koja značajno poboljšavaju komfor putnika.

Novi avion je predstavljen nakon teškog perioda za Boeing pošto je tek nedavno 787-8 ponovo dobio dozvolu za letove nakon višemesečnog vanrednog testiranja. Iz Boeinga poručuju da su u novom avionu primenjena najnovija tehnološka rešenja sa litijum-jonskim baterijama koje su na prethodnom modelu pravile problem.

Boeing je potvrdio i da je u toku istraga povodom uočenog problema sa električnim instalacijama na protivpožarnom sistemu. Ovaj problem je primećen kod tri aviona koji pripadaju Japan Airlinesu, ali je naglašeno da ovaj problem ne utiče na novi avion.

Boeing je ove godine na pariskom aviosajmu u Le Buržeu najavio da počinje sa proizvodnjom i najnovijeg modela Dreamlinera 787-10. Ovaj model će biti najduži, sa najvećim putničkim kapacitetom, ali sa smanjenim doletom. U svetu već postoji veliko interesovanje kupaca za najvećim modelom što je dodatno ohrabrilo proizvođača da počne sa proizvodnjom.