Globalno istraživanje Skyscannera u kome je učestvovalo preko 10.000 putnika pokazalo je da je bioskop najpoželjniji aerodromski sadržaj.

Putnicima je postavljeno pitanje šta je to što bi najviše voleli da imaju na raspolaganju na aerodromu, a u ponuđenim odgovorima su se našli najrazličitiji sadržaji od teretane do plaže.

Rezultat istraživanja je pokazao da bi čak 49% ispitanih putnika najradije volelo da na aerodromu ima na raspolaganju bioskop.

Na drugom mesto poželjnih aerodromskih sadržaja su kabine za spavanje koje u poslednje vreme postaju pravi hit na velikim svetskim transfernim aerodromima.

Kao iznenađenje istraživanja njegovi autori navode biblioteku koja je zauzela visoko treće mesto sa čak 32% glasova putnika. Putnici vole da čitaju, ali je ovaj rezultat iznenađenje imajući u vidu da su elektronske knjige sve popularnije.

Park i veće zelene površine dostupne putnicima su na četvrtom mestu (31%), dok su saloni lepote (masaža, manikir, pedikir, spa centar) na petom mestu sa 30% glasova putnika. Šesto mesto osvojile su igraonice za decu, a sedmo bazen koga bi na aerodromu voleo da ima svaki peti putnik. Teretanu ili sporstsku salu želi 15%, plaži bi se obradovalo 12%, a na desetom mestu su bicikli za iznajmljivanje.

Da ovakva istaživanja nisu dobar pokazatelj dokazuju i aerodromski bioskopi u Hong Kongu, Seulu i Singapuru. Njihova popularnost ni izdaleka nije poput dobijenih rezultata tvrdi CNN u svom komentaru na Skyscannerovo straživanje.

Oni navode da je prvi aerodrom koji je otvorio bioskop bio u Hong Kongu i da čak 40% posetilaca ovog bioskopa čine zaposleni na aerodromu i u aviokompanijama. Bioskop je čak otvoren i za široku publiku, a ne samo za putnike i radnike na aerodromu.