Crnogorski avioprevoznik Montenegro Airlines je krajem februara beogradskim turističkim agencijama predstavio svoju ponudu za nastupajuću letnju sezonu.

Na prezentaciji crnogorskog prevoznika Beograd je istaknut kao strateška tačka u razvoju ove kompanije. Svakodnevno prisustvo, koje se ogleda brojnim dnevnim letovima od/do Beograda, predstavništvo koje postoji u Beogradu već dugi niz godina, dovoljan su dokaz koliko ova destinacija znači kompaniji.

"Montenegro Airlines se u svom punom kapacitetu pozicionirao na tržištu Srbije. Sa najsavremenijom flotom, sa najvećim sertifikatom za bezbjednost IOSA, sa kadrom koji može da iznese ovaj projekat i u budućnosti, kao i sa najpovoljnijim cijenama, smatramo da ćemo obezbijediti konkurentnost koja će nam omogućiti dugoročno prisustvo na ovom području", saopštio je zamenik izvršnog direktora Novica Vulić.

Avioni Montenegro Airlines-a svakodnevno lete iz Beograda preko Podgorice do najatraktivnijih evropskih destinacija – Londona, Frankfurta, Pariza, Ciriha, Rima, Beča i Moskve.

Montenegro Airlines je, uprkos ovim tvrdnjama, ove sezone smanjio broj letova između Beograda i Crne Gore. Umesto dosadašnja tri dnevna leta prema Tivtu, od ove sezone biće samo dva. Isto toliko dnevnih letova biće i između Podgorice i Beograda.

U letnjoj sezoni Montenegro Airlines neće obavljati letove iz Podgorice prema Briselu i Milanu, a smanjiće i broj polazaka ka Moskvi i Cirihu. Dva nedeljna leta ka londonskom Getviku (Gatwick) biće prebačena sa podgoričkog na tivatski aerodrom. Do Pariza će leteti dva puta iz Tivta i šest puta iz Podgorice, što je tri nedeljna leta više. Na liniji Podgorica-Beč uveden je jedan dodatni let (4 ukupno). Između Niša i Podgorice i ove sezone će biti svakodnevnih letova. Jedina nova linija koju će Montenegro ove godine uspostaviti je od Podgorice do Kopenhagena. Ovaj let će se obavljati subotom.