Dva dana nakon što je albanska aviokompanija Belle Air objavila obustavu letova, ćerka kompanija Belle Air Europe sa sedištem u Prištini takođe je prekinula svoje operacije. Aviokompanija je na svom zvaničnom sajtu objavila sledeće saopštenje: "Usled generalno teške ekonomske situacije, Belle Air Europe mora privremeno da obustavi svoje letove".

Nakon kolapsa u poslovanju obe kompanije, više hiljada putnika je ostalo zaglavljeno na aerodromima u Tirani i Prištini pokušavajući da pronađe rešenje za prevoz do svojih destinacija. Dok se putnicima Belle Aira nudi mogućnost da od 25. novembra iskoriste već kupljene karte na letovima italijanske aviokompanije Blue Panorama, koja je izašla u susret i ponudila posebnu sniženu tarifu, na sajtu kompanije Belle Air Europe putnici mogu da dođu samo do broja telefona na kojem će dobiti više informacija o refundaciji karata i njihovim pravima
u ovoj situaciji.

Aviokompanija Belle Air Europe osnovana je 2010. godine sa sedištem u Prištini. Redovno je obavljala letove ka Bazelu, Briselu, Diseldorfu, Malmeu, Milanu, Štutgartu, Veneciji i Veroni, a u planu su bili i letovi do Dortmunda. Osim iz Prištine, avioni Belle Air Europe leteli su i iz Skoplja.

Wizz Air je putnicima kompanije Belle Air Europe ponudi specijalnu tarifu od 39,99 evra za letove iz Skoplja prema Bazelu, Dormundu, Milanu, Veneciji i Malmeu. Ukoliko putnici žele da iskoriste ovu specijalnu tarifu, moraju da poseduju dokaz o otkazanoj rezervaciji i da novu rezervaciju izvrše pozivom kol centra Wizz Aira ili na www.wizzair.com, kao i da prilikom putovanja sa sobom imaju odštampanu originalnu kartu koja je važila za otkazane letove. Specijalna tarifa važi za letove do 15. decembra, ali zavisi i od trenutne raspoloživosti sedišta na letu.