Aviokompanija Wizz Air je izdala saopštenje povodom incidenta na letu W6 4249 iz Beograda za Rodos u subotu 24. avgusta. Ovaj let je kasnio više sati tog dana zbog sudara sa jatom ptica tokom poletanja.

Wizz Air se najiskrenije izvinjava svim putnicima zbog ovog incidenta stoji u saopštenju juče poslatom svim medijima u Srbiji.

"Bezbednost putnika, posade i letelice su na prvom mestu", kažu u ovoj kompaniji i objašnjavaju da je avion morao da bude poslat na vanredni pregled nakon što se tokom poletanja sudario sa jatom ptica na pisti beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Nakon pet sati kašnjenja avion je poleteo za Rodos. Tokom čekanja u zgradi beogradskog aerodroma putnicima su obezbeđeni vaučeri za obrok u skladu sa regulativom Evropske komisije (EU 261) koja se bavi pravima putnika u slučaju dužeg kašnjenja leta.

Pojedini beogradski mediji su juče objavili informaciju da se incident sa Wizz Air-ovim avionom desio u nedelju, kao i da je tokom ovog incidenta oštećen jedan od motora aviona. Međutim, avion nije pretrpeo nikakva oštećenja pa je odmah nakon obaveznog vanrednog pregleda ponovo bio u saobraćaju.