Cene aviokarata do Severne Amerike značajno su pale ovih dana.

Brojne aviokompanije koje omogućavaju dobru konekciju putnicima iz Srbije ka SAD i Kanadi spustile su cene karata na svojim letovima u okviru velike jesenje promotivne akcije.

Čak sedam velikih avioprevoznika koji direktno ili posredno posluju na tržištu Srbije značajno su spustili svoje cene ka najpopularnijim severnoameričkim gradovima.

Promocije su prethodnih dana objavili Air France, Alitalia, Austrian Airlines, KLM, Lufthansa, Swiss International Air Lines i Turkish Airlines.

Na promociji su Njujork, Vašington, Boston, Čikago, Majami, Hjuston, Los Anđeles u Sjedinjenim Američkim Državama i Toronto u Kanadi. Promotivne cene karata se kreću već od 489 evra, a ta cena uključuje sve takse i doplate kao i uobičajenu nadoknadu za izdavanje karte.

Air France je za putnike iz Srbije izdvojio šest svojih najtraženijih severnoameričkih destinacija. Do njih je moguće stići u saradnji sa Jat Airwaysom na letu od Beograda do Pariza (Charles de Gaulle aerodrom) i dalje Air Franceom do Amerike.

Na severnoameričkim rutama moguće su kombinacije sa Air Franceovom partnerskom kompanijom Delta Air Lines. Karte Air Francea do Njujorka, Čikaga, Vašingtona i Toronta koštaju 529 evra, dok su Hjuston i Los Anđeles 569 evra. Ovde možete pogledati detalje promocije.

KLM, kao drugi avioprevoznik Air France-KLM Grupe, takođe nudi iste ove gradove na promotivnoj akciji s tim je putovanje preko Amsterdama gde je baza i sedište KLM-a. Do tamo je moguće stići letom Jat Airwaysa odakle se ka Americi nastavlja direktnim letovima KLM-a.

Povratne karte do Njujorka, Čikaga, Vašingtona, Toronta je 519 evra, a do Hjustona i Los Anđelesa 559 evra. Ovde možete pogledati detalje promocije.

Alitalia, partnerska kompanija Air Francea i KLM-a, sa kojima je u istoj Sky Team alijansi takođe nudi promotivne cene karata do Amerike. Letovi su preko Rima do koga je moguće leteti i Alitaliom i Jat Airwaysom na letovima gde Alitalia ima svoj kod prema kodšer sporazumu.

Cene povratnih karata do Njujorka i Toronta su 539 evra, do Čikaga 549 evra, do Majamija 839 evra i do Bostona 849 evra. Ovde možete pogledati detalje promocije.

Austrian Airlines, Lufthansa i Swiss, kao članice Lufthansa Grupe nude jedinstvenu promotivnu akciju sa cenama povratnih karata koje su često ispod 500 evra. Lufthansa i Swiss nude Njujork, Vašington i Čikago po ceni od 489 evra.

Povratna karta do Los Anđelesa je 529 evra kod Swissa ili 539 evra kod Lufthanse dok je Hjuston 549 evra kod Lufthanse. Austrian na promociji ima Njujork, Vašington, Čikago i Toronto po jedinstvenoj ceni od 499 evra, koja uključuje i sve takse i doplate.

Ova tri avioprevoznika nude veliki izbor konekcija preko svojih čvorišta u Evropi. Namačka Lufthansa leti preko svojih glavnih čvorišnih aerodroma u Frankfurtu ili Minhenu, Austrian preko Beča, a Swiss preko aerodroma u Cirihu. Ovde možete pogledati detalje promocije.

Njihova partnerska aviokompanija iz Star Alliance Turkish Airlines takođe ima promotivnu akciju koja obuhvata i gradove u Severnoj Americi.

Povratne karte do Njujorka, Čikaga, Vašingtona ili Toronta koštaju 519 evra sa svim uračunatim taksama i nadoknadom za izdavanje, dok su Los Anđeles i Hjuston 619 evra. Do svih ovih gradova Turkish Airlines leti direktno iz Istanbulu.

Iz Beograda Turkish nudi jednostavnu konekciju sa samo jednim presedanjem preko svog matičnog aerodroma Ataturk u Istanbulu Ovde možete pogledati detalje promocije.

Sve pobrojane promotivne akcije važe samo do 5. oktobra kada je mogućnost kupovine karata u pitanju. Putovanja po ovim cenama moguća su u periodu od 1. novembra 2013. kod svih avioprevoznika pa do 13. februara 2014. (kod Austriana, Lufthanse, Swissa i Turkisha) ili do 31. marta 2014. (kod Air Francea, Alitalije i KLM-a).

U okviru ovih perioda svaka kompanija je odredila određene periode kada promo tarife ne važe. To su obično datumi oko praznika i periodu visoke sezone. Karte su takođe restriktivne, pa se savetuje svim potencijalnim kupcima da dobro provere pravila tarife pre nego što kupe kartu.