Poštovani čitaoci, završavamo još jedno zajedničko putovanje kroz svet avijacije. Na kraju ovog putovanja ima nas mnogo više.

Aviokarta.net je uspela da utrostuči broj svojih redovnih čitalaca. U 2012. smo objavili preko hiljadu tekstova, dva puta više nego prethodne godine. Aktuelne vesti iz aviosaobraćaja smo objavljivali svakodnevno, često donoseći ekskluzivne infromacije. Sve naše vesti i svi naši tekstovi su zajedno pročitani 600.000 puta.

Trudili smo se da se pokrijemo sva aktuelna dešavanja, a pisali smo i o događajima o kojima niko drugi nije hteo da piše. Ipak, svojim najvećim uspehom smatramo poverenje koje ste nam kao čitaoci ukazali. U velikom broju smo dobijali razne koisne informacije od vas koje smo predstavljali javnosti. Pisali ste nam i o svojim dobrim i lošim iskustvima tokom putovanja, a mi bismo uvek odgovarali savetima i korisnim informacijama.

U ovoj godini ste nam se dosta obraćali za pomoć kod ostvarivanja putničkih prava koja su zagarantovana našim zakonima. Zato smo dosta pažnje poklonili ovoj veoma važnoj temi, želeći da što više čitalaca upoznamo sa pravima koja im pripadaju.

Iako smo u Srbiji imali godinu u kojoj je dosta aviokompanija otišlo ili je najavilo odlazak, ne smemo da mislimo da su nove kompanije i nove destinacije jedino što se računa i da zbog toga što ih nema očajavamo. Ove godine smo imali sjajna poboljšanja. Beogradski aerodrom izgleda sve bolje sa novim proširenjima terminala, niški aerodrom je zabeležio više putnika, sagrađen je i aerodrom u Kraljevu. SMATSA pilotska akademija je nabavila nove avione, Jat je imao povećanje broja putnika, a po ukupnom broju putnika na aerodromu "Nikola Tesla" oboren je rekord iz zlatnih osamdesetih prošlog veka.

Aviokompanije koje lete ovde povećale su svoje kapacitete, uvele su nove, dodatne letove i poboljšale uslugu. Stigla nam je i aviokompanija koja zvanično pruža najbolju putničku uslugu na svetu, a niskotarifni aviosaobraćaj je procvetao sa brojnim novim linijama.

Aviokarta.net je sa velikom pažnjom i zadovoljstvom ispratila mnoga lepa dešavanja u ovoj godini i želja nam je da i naredne godine imamo pune ruke posla kada su ovakvi događaju u pitanju.

Vama, našim vernim čitaocima želimo zdravlja i ljubavi u novoj godini. Želimo vam što više uzbudljivih putovanja i mirnih letova. Srećna Nova godina!