Kompanija koje upravlja pariskim aerodromima Orli i Šarl de Gol – Aeroports de Paris, je razvila sopstveni sistem za automatsku predaju prtljaga. Takozvani drop-off kiosci nalaze se u probnoj fazi na aerodromu Orli (Orly), a uskoro će biti postavljeni i na najvećem pariskom aerodromu Šarl de Gol. Automatski kiosci su predstavljeni javnosti krajem novembra. Tom prilikom je demonstrirana procedura predaje prtljaga koja traje samo 30 sekundi. Jednostavnost, brzina, autonomija i dizajn su ključne reči kojima autori opisuju nove automatske kioske.

Zamenik direktora kompanije "Aeroports de Paris", Fransoa Rubišon (François Rubichon) je istakao da će ovi automatski šalteri biti korisni kako aviokompanijama tako i putnicima. Brži protok prtljaga imaće velikog značaja za aviokompanije dok će putnici biti zadovoljni kraćim i jednostavnijim procedurama.

Procedura predaje prtljaga je veoma jednostavna i sastoji se samo iz dva koraka. Prvi korak je samostalna prijava za let (self check-in), koja se može obaviti na nekom od aerodromskih automata za samostalno čekiranje. Nakon prijave za let putnici dobijaju svoju boarding karticu kao i etiketu za prtljag, koju treba da zakače na kofere koje predaju. Drugi korak se obavlja na novim automatima za predaju prtljaga gde je potrebno da se putnici identifikuje uz pomoć svoje karte za ukrcavanje (boarding card). Nakon toga im se na displeju ispisuju lični podaci kao i podaci o prijavljenim koferima, koje potom postavljaju u otvor gde će biti skenirani i gde će im biti proverena težina. Ako je sve u redu sa predatim koferom, on će biti automatski povučen na traku kojom se dalje odnosi ka sortirnici prtljaga. Putnik štampa nalepnicu da je predao prtljag koja sadrži isti identifikacioni broj kao i nalepnica na koferu. Nakon toga putnik se može uputiti ka izlazu za ukrcavanje u avion.

Bernar Katelen (Bernard Cathelain), izvršni direktor i šef odeljenja za razvoj u kompaniji "Aeroport de Paris", je izjavio da je prikazana mašina za automatsku predaju prtljaga u potpunosti proizvedena sopstvenim sredstvima. Kompanija je samostalno razvila kako sam mehanizam tako i ergonomski oblik i dizajn. On je dodao da je ovaj proizvod samo jedan od mnogih na čijem razvoju kompanija radi sa ciljem da pariski aerodromi zauzmu vodeću ulogu u aerodromskim inovacijama. "Aeroports de Paris" je u pregovorima i sa nekoliko drugih evropskih aerodromskih operatora o korišćenju novih automatskih kioska.