Austrian Airlines je postao zvanični avioprevoznik Pesme Evrovizije 2015.

Najpopularnija svetska muzička manifestacija "Pesma Evrovizije" će se održati u austrijskoj prestonici Beču, od 19. do 23. maja.

Brojne ekipe učesnika i novinari iz cele Evrope će tamo boraviti još od 12. maja kada zvanično počinu i pripreme za ovaj muzički show.

"Kao zvanični prevoznik Pesme Evrovizije 2015, ponosni smo što ćemo moći da prevezemo ljude iz cele Evrope do ovog jedinstvenog muzičkog događaja u Beču", rekao je Andreas Oto, komercijalni direktor Austrian Airlines.

Austrijski nacionalni avioprevoznik Austrian Airlines povezuje oko 130 destinacija sa Bečom, a mreža linija ove kompanije je posebno gusta u Centralnoj i Istočnoj Evropi gde postoji čak 39 destinacija. Zahvaljujući geografskom položaju "u srcu Evrope", kompanijsko čvorište na aerodromu u Beču je idealna kapija između Istoka i Zapada. Austrian Airlines je deo Lufthansa Grupe, najveće evropske vazduhoplovne grupacije, i članica je Star Alliance, prvog i najvećeg globalnog udruženja aviokompanija.

Austrian Airways povezuje i Beograd sa Bečom i to čak sa osamnaest letova nedeljno. Ove godine i naša zemlja će učestvovati na Pesmi Evrovizije.