–          Rezervisanje karata počinje 28. jula 2015. za letove od 1. oktobra 2015.

–          Na raspolaganju će biti tri tarife ekonomske klase – Light, Classic i Flex – kao i tarifa na biznis klasi

–          Putnici koji imaju samo ručni prtljag povratne karte moći će da kupe po ceni već od 89EUR

 

            Danas, 28. jula 2015. godine, Austrian Airlines zvanično uspostavlja novi koncept cena avionskih karata za letove od 1. oktobra 2015. u Austriji i Evropi  – što znači da putnici već od danas mogu rezervisati ovako skrojene karte. Sada ćemo moći da biramo između biznis klase i tri tarife ekonomske klase – Light, Classic i Flex, od kojih svaka nudi različite usluge. Putnici će moći da izaberu najpogodniju tarifu u zavisnosti od razloga svog putovanja – bio to unapred rezervisan vikend van grada, dugo planirani porodični odmor ili poslovno putovanje – kad može doći do promene plana u bilo kom trenutku. Za razliku od tarifa koje su trenutno u ponudi, gde kupac plaća ceo proizvod bez obzira na to što pojedine usluge neće koristiti, od sada će plaćati samo one usluge koje su mu zaista i potrebne.

            Različite opcije tarifa će uglavnom biti zasnovane na besplatnom prtljagu, rezervaciji sedišta, kao i mogućnosti da se putovanje otkaže ili odgodi. Standardne karakteristike svih tarifa uključuju let, prtljag težine do 8kg, užinu i piće u avionu, dodelu sedišta bez mogućnosti izbora prilikom check-ina, kao i dodatne i statusne milje. Putnici će moći samostalno da poručuju dodatne usluge na modularnoj osnovi, kao što su sedišta sa više prostora za noge, ili da doplate do biznis klase.

            Austrian Airlines novi sistem tarifa uvodi zajedno sa Lufthansom, Swiss još od kraja juna koristi novi način naplate, dok je u Brussels Airlines novi koncept tarifa sa dodatnim mogućnostima uveden prošle godine. Karte za dugolinijske i myHoliday letove neće biti obuhvaćene novim tarifama.