Austrian Airlines je 17. maja prvi put poleteo ka Čikagu. Nova linija koja je najavljena početkom godine počela je danas i biće održavana pet puta nedeljno avionima Boeing 767.

Povodom uspostavljanja redovnog saobraćaja između Beča i Čikaga na bečkom aerodromu je održana mala svečanost kojoj su pristustvovali američki ambasador u Austriji, direktor aerodroma i izvršni direktor Austrian Airlinesa.

Sa novim letom Austrian Airlines će putnicima ponuditi ukupno 26 direktnih letova prema Severnoj Americi. Osim do Čikaga i Njujorka, Austrian Airlines ima i direktne letove do Vašingtona i Toronta.

Na novoj liniji Austrian će koristiti i avione sa novom putničkom kabinom. U pitanju je Boeing 767 kome je kompletno preuređena putnička kabina. Sa novim sedištima u ekonomskoj klasi, novim sistemom zabave tokom leta i vrhunskim sedištima u biznis klasi koja mogu da se obaraju u nivo kreveta putnici će moći da se sretnu već od prvog leta ka Čikagu.

Prema redu letenja koji je nedavno objavljen, Austrian će leteti do grada sa najvećom srpskom dijasporom u SAD ponedeljkom, sredom, petkom, subotom i nedeljom. Polasci aviona na letu OS 065 iz Beča za čikaški aerodrom O'Hare su planirani za 10:15, a dolazak u Čikago je u 13:30. Povratak na letu OS 066 je planiran za 16 časova, dok je dolazak u Beč narednog dana u 08:40.