Najpopularnije muzičko takmičenje "Pesma Evrovizije" ili Evrosong se ove godine održava u Beču pošto je Austrija bila pobednik na prošlogodišnjem izboru sa pesmom Končite Vurst.

Austrian Airlines je izabrana za zvaničnog avioprevoznika Evrosonga ove godine. Ova kompanija je zajedno sa austrijskom nacionalnom televizijskom kućom ORF, koja je organizator izbora za pesmu Evrovizije, otkrila avion u specijalnim bojama ovogodišnjeg muzičkog takmičenja.

Parola "gradimo mostove" (Bulding Bridges) našla se na jednom Airbusovom avionu A320 iz Austrianove flote.

"Airbus A320 sa porukom da gradimo mostove je naš leteći ambasador. Iako širom sveta poznat kao prestonica klasične muzike, Beč će ovog puta svojim gostima ponuditi savremeni muzički i lajfstajl događaj u srcu Evrope…

…Kao vodeći austrijski avioprevoznik i zvanični prevoznik takmičenja Pesma Evrovizije želimo da ponesemo ovu poruku u svet i radujemo se što ćemo moći da dovedemo obožavaoce iz cele Evrope na ovaj jedinstveni šou u Beču našim specijalnim avionom", rekao je Andreas Oto, komercijalni direktor Austrian Airlinesa.

Austrian Airlines je se priključio ovom muzičkom projektu i na još jedan, veoma interesantan način. Naime, ovaj događaj će po prvi put u svojoj 59-godišnjoj istoriji biti označen kao "zeleni", pošto je u potpunosti prilagođen najvišim ekološkim standardima. Austrian je iz tog razloga omogućio svim svojim putnicima koji budu leteli do Beča da količinu oslobođenog ugljen dioksida kompenzuju dobrovoljnim donacijama koje će biti iskorišćene za ekološke projekte.

Foto: ORF/Milenko Badzic