Američka aviokompanija United, članica Star Alliance, najavila je uspostavljanje redovnog saobraćaja između Čikaga i Rima počev od maja naredne godine.

Nova linija će biti direktna i počeće od 16. maja 2015. prvo sa pet nedeljnih letova, da bi se od 4. juna letovi obavljali svakodnevno, a od 18. avgusta šest puta nedeljno.

Iz Uniteda su poručili da će se red letenja tokom letnje sezone dodatno korigovati u zavisnosti od potražnje. Planirano je da letovi budu sezonski, tokom leta, do 23. septembra.

Letove će obavljati avion Boeing 777, sa osam mesta u prvoj klasi, 40 mesta u biznis klasi i 221 mestom u ekonomskoj klasi, od kojih će 104 mesta biti namenjeno ekonomskoj plus klasi.

Prema planiranom redu letenje avioni će polaziti iz Čikaga (let UA 970) uveče u 18 časova i sletati u Rim na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino narednog dana u 10:30. Povrtani let (UA 971) će se obavljati iz Rima u 12:45, sa dolaskom u Čikago u 16:20 istog dana.

Potpredsednik Uniteda Brian Znotis, koji je zadužen za mrežu linija, naveo je da njegova kompanija održava najveći broj interkontinentalnih linija sa čikaškog aerodroma i da će Rim biti sjajan dodatak na postojeću mrežu, naglasivši da je red letenja tako isplaniran da evropskim putnicima omogući presedanja na mnoge druge domaće letove Uniteda unutar Amerike.