American Airlines će od septembra prestati da služi obroke na kraćim letovima.

Putnici ove kompanije koji lete u biznis i prvoj klasi na letovima ne dužim od 700 milja ili koji traju manje od dva sata i 45 minuta neće više dobijati kompletan obrok koji se sastoji od predjela, supe, glavnog jela, salate i deserta kao i do sada.

Ova odluka je doneta kako bi se usaglasila usluga koju pružaju American Airlines i US Airways, dva prevoznika koja su se nedavno ujedinila.

Za razliku od Americana koji je uveo ovo ograničenje, US Airways je još ranije spustio lestvicu sa tri i po sata na dva sata i 45 minuta.

Putnici u biznis i prvoj klasi Americana će od septembra na letovima kraćim od 700 milja dobijati bogat izbor grickalica, štrudlice sa smokvama, slane perece, voće ili kolače.

Na dužim letovima oni će na raspolaganju imati klasičan obrok koji se sastoji od više jela, dok će putnici u ekonomskoj klasi moći da poruče topli obrok uz doplatu kao i do sada.

Iz American Airlinesa su naveli i da će postojati nekoliko izuzetaka od ovog pravila. Putnici u biznis i prvoj klasi na nekim od najpopularnijih linija ove kompanije koje su kraće od 700 milja i dalje će dobijati obroke. Navedeno je da će izuzetak biti linije: Čikago – Njujork, Čikago – Boston, Majami – Hjuston i Njujork – Orlando.