Na sajtu Alitalije za Japan pojavio se tokom prethodnog vikenda promotivni kod koji je spuštao cene karata za 25.000 jena (oko 240 evra), čime su brojne kraće destinacije putnicima postale dostupne besplatno.

Tako su putnici mogli da preko Alitalijinog japanskog sajta rezervišu i "kupe" karte na relacijama između Rima i Milana, na primer, potpuno besplatno.

Ove karte koje inače koštaju oko 100 evra postale su zapravo besplatne automatskim unosom promotivnog koda.

Pretpostavka je da je Alitalija želela da ovaj kod aktivira samo za svoje letove iz Japana, ali je nekakvom greškom na japanskom sajtu promo kod postao primenjiv na sve letove iz Alitalijine mreže.

Odmah nakon brojnih "besplatnih" rezervacija, iz Alitalije su krenuli mejlovi putnicima u kojima ih obaveštavaju da izabrana transakcija ne može biti realizovana i da će sav uplaćen novac biti automatski vraćen.

Putnici koji su pokušali da iskoriste ovu iznenadnu mogućnost ostali su razočarani i ljuti na kompaniju. "Ako putnik mora da plati penale zato što se predomislio pošto je već kupio kartu, onda bi penale trebalo da plati i aviokompanija u ovakvim situacijama", kaže jedan od putnika za ABC News.

ABC navodi da ovaj događaj nije prvi u avioindustriji i navodi nedavnu prodaju koju je United imao za letove iz Njujorka do Hong Konga.

Oni su mogli da se kupe za 4 milje (nagradne milje kroz frequent flyer program) ili za 43 američka dolara.

Ova prodaja je vrlo brzo poništena, a sve tako kupljene karte su odmah stornirane.

Delta Air Lines je u jednom periodu prodavala povratne aviokarte između Sjedinjenih Država i Stokholma i Kopenhagena za oko 150 dolara. Rezervacioni sistem ove kompanije zbog greške nije obračunavao takse i doplatu za gorivo koji često zajedno koštaju i duplo više nego sama tarifa.

Neobična greška ovog tipa je postojala i kod nas u Srbiji i to u dužem vremenskom periodu. Javna je tajna da je Jat Airways prodavao aviokarte za Severnu Ameriku bez naplaćivanja doplate za gorivo (YQ taksa) zbog greške u internom rezervacionom sistemu. Sve što je bilo potrebno uraditi je da se karte do Severne Amerike za letove Lufthanse, na primer, izdaju na elektronskim obrascima Jat Airways-a i uz dodavanje fiktivnog Jatovog letnog segmenta. Ovakve rezervacije nisu prikazivale doplatu za gorivo koja prema Americi često iznosi i preko 200 evra, pa su karte izdavane na takav način bile znatno jeftinije. Jat Airways je pod pritiskom operativnih avioprevoznika i svojih partnera bio prinuđen da reši ovaj problem i da kaznama za tako izdate karte spreči avioagente da koriste ovu grešku, koja je na kraju ipak ispravljena.

Na spisku sličnih grešaka našla se i jedna veoma interesantna, koja je ispravljena brzo, ali su svi koji su kupili karte mogli da ih iskoriste. Jedna neimenovana aviokompanija je zaboravila jednu nulu na svojim tarifama za biznis klasu prema azijskim destinacijama. Putnici su mogli da rezervišu biznis klasu do Azije za 1.000 umesto 10.000 dolara koliko zapravo košta.