Albanski avioprevoznik Belle Air je prekinuo sa operacijama u nedelju 24. novembra 2013. U zvaničnom saopštenju koje je objavljeno na sajtu ove kompanije stoji da je nakon osam godina uspešnog rada kompanija prinuđena da privremeno na 18 dana blokira svoj bankarski račun i obustavi letove.

Nastavak letova i poslovanja je najavljen nakon isteka ovog perioda tokom koga Belle Air planira da restruktuira svoje poslovanje i da redefiniše kompanijske ciljeve.

Plan je da se na tržište vrate sa nižim cenama i sa kvalitetnijom uslugom, a u skladu sa novim planom Belle Air poziva albanske i strane investitore da se priključe ovoj kompaniji u stvaranju uspešne poslovne priče.

Putnici koji imaju karte Belle Aira za letove od danas, 25. novembra mogu te karte iskoristiti za pomoćne letove italijanske aviokompanije Blue Panorama, koja je izašla u susret i ponudila posebnu sniženu tarifu za putnike Belle Aira. Oni koji to budu želeli mogu da vrate svoje karte tako što će se javiti korisničkom centru kompanije.

Glavni aerodrom ove kompanije je na aerodromu ""Majka Tereza" u Tirani odakle su obavljani letovi većinom do Italije. Belle Air je leteo i do Prištine i Skoplja. Ova kompanija ima sestrinsku kompaniju Belle Air Europe kojoj je prištinski aerodrom jedna od baza. Belle Air Europe nastavlja da radi uobičajeno.