Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, je obeležila uspešan prvi dan prelaska na novi kompjuterski sistem za prijavljivanje putnika SabreSonic.

U saopštenju tim povodom Air Serbia kaže da je prelazak na "ovaj vrhunski sistem počeo juče ujutro na beogradskom aerodromu Nikola Tesla bez ikakvih problema".

Navodi se da nije bilo usporavanja u radu i saobraćaju zbog prelaska sa starog Gaetan sistema na novu platformu, a svi putnici Air Serbije su dočekani od strane osoblja aviokompanije i posluženi su zakuskom i osvežavajućim pićima.

Prvi let na kojem je novi sistem primenjen je bio jutarnji let JU380 na liniji od Beograda do Londonskog aerodroma Hitrou, i prijavljivanje putnika se odvijalo normalno.

Završetak kompletnog prelaska na novi sistem očekuje se u četvrtak, 27. februara, nakon čega će se ponovo vratiti na snagu redovne check-in procedure od dva sata za letove aviokompanije Air Serbia.

Prelazak na novi Check-in sistem na aerodromu Nikola Tesla Beograd uključio je stotine zaposlenih Air Serbia i bio podržan na licu mesta od strane više od 40 stručnjaka kompanija Etihad Airways i Sabre, koji su u Beograd doleteli iz celog sveta.

Aviokompanija i dalje savetuje putnike koji putuju u sredu, 26. i četvrtak, 27 februara da se pridržavaju saveta da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre predviđenog vremena poletanja i da ponesu odštampanu potvrdu rezervacije.