Airberlin je uveo boarding kartu preko pametnog sata (smartwatch), mesec dana nakon što je to uradio Vueling kao prva kompanija na svetu.

Uskoro će ovu tehnologiju primeniti i Iberia koja je zajedno sa Airberlinom radila na njenom razvoju.

Putnici Airberlina koji koriste iPhone aplikaciju ove kompanije mogu da preuzmu svoju boarding kartu (kartu za ukrcavanje) i da je potom prebace na svom smartwatch.

Oni treba da pošalju barkod. Na aerodromu prilikom ukrcavanja putnik samo treba da prinese svoj sat skeneru koji će očitati barkod.

Ova usluga je za sada dostupna za Pebble Steel pametne satove. Osim boarding karte satovi imaju mogućnost i da prikazuju podatke o letu, uključujući vreme poletanja, broj gejta (izlaza) i sedište u avionu.

"Ova mogućnost šalje u prošlost otvaranje boardign karte u iPhoneu ili potragu za papirnom kartom u torbici. To je još jedan korak Airberlina ka pojednostavljivanju procesa ukrcavanja uz pomoć tehnoloških inovacija", rekao je Andre Ran, Airberlinov viši potpredsednik za marketing.

U isto vreme je Airberlin poboljšao svoju iPhone aplikaciju koja sada uključuje neke dodatne opcije poput istorije rezervacije i informacija o destinacija.