Air Serbia je od 1. oktobra započela uvođenje usluga interneta i mobilne telefonije 'Air Serbia Wi-Fly' u svoju flotu putničkih aviona Airbus A319 i A320. Air Serbia  time postaje prva aviokompanija u regionu i jedna od malobrojnih aviokompanija u Evropi koja svojim putnicima omogućuje pristup internetu i uslugama mobilne telefonije.

Najpe će usluga biti na raspolaganju na svim letovima u trajanju dužem od jednog časa i dvadeset minuta koje obavljaju još dva aviona (JU-APH i JU-APB). 

Očekuje se da će se još jedan avion pridružiti floti "Air Serbia Wi-Fly" 15. oktobra, do kada će ova usluga biti u potpunosti primenjena na ukupno četiri aviona. Usluga će biti omogućena na celoj floti Erbas aviona Er Srbije do kraja prvog kvartala 2016. godine, a sistem za konekcije na letu omogućava bežični pristup internetu i uslugama mobilne telefonije. 

Ove usluge zajedno čine rešenje “Air Serbia Wi-Fly”, koje pokreće Panasonik global komjunikejšns suit (GCS). Putnici će moći da se povežu na mrežu "Air Serbia Wi-Fly" i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz svog sedišta u avionu šalju elektronsku poštu, da pretražuju internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Rešenje za povezivanje na mobilnu telefoniju uključuje ugovore o romingu sa odgovarajućim operaterima, a putnici će moći da mu pristupe putem svojih GSM mobilnih telefona na kojima je aktiviran roming, što će im omogućiti da obavljaju odlazne i dolazne pozive, šalju i primaju SMS poruke i elektronsku poštu, kao i da koriste usluge prenosa podataka. Korišćenje mobilnih telefona e se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge – za najskuplju zonu 'vazdušne i pomorske mreže'.

Nova usluga povezivanja takođe podrazumeva i Air Serbia "Wi-Fly" portal, na srpskom i engleskom jeziku, koji će putnici moći besplatno da pretražuju najnovije vesti, prognozu vremena i informacije o Er Srbiji, njenoj mreži destinacija i partnerskim aviokompanijama. 

Putnici u Biznis klasi će do kraja godine dobijati besplatan vaučer za pristup internetu do 30 minuta. 

Cene usluge pristupa internetu će se kretati od 4,90 evra za 30 minuta (limit za preuzimanje 20 MB), 8,90 evra za 60 minuta (limit za preuzimanje 50 MB) i 13,90 evra za pristup tokom celog leta (limit za preuzimanje 90 MB) i moći da se plate kreditnom karticom (MasterCard, VISA, American Express, Discover i Diners Club). 

Vaučeri za tridesetominutni pristup internetu će moći da se kupe i u gotovom po ceni od 600 dinara.