Jat Airways, koji će verovatno od početka septembra i zvanično poneti ime Air Serbia, menja kompletan red letenja od zimske sezone.

U ovom redu letenja neće biti novih linija onako kako je to ranije predstavljeno javnosti.

"Zimski red letenja je još uvek u izradi, a biće dostupan za prodaju čim bude završen i unet u rezervacioni sistem", rečeno nam je u PR službi ove kompanije.

Kako smo nezvanično saznali u Jatu novi red letenja će biti unet najverovatnije tek krajem septembra u rezervacioni sistem, što znači da će i prodaja novih linija tek tada biti moguća.

Jedina nova linija koja će odmah biti pokrenuta je Beograd – Abu Dabi, koja bi trebalo da startuje od 27. oktobra, sa četiri leta nedeljno, avionom Airbus A319. Ovaj avion će biti prvi Airbus A319 u Jatovoj floti i prvi avion sa oznakama Air Serbije. On bi trebalo da stigne u Beograd 21. oktobra, prema rečima potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Od 1. decembra biće uvedene linije prema Pragu i Banja Luci, a od 9. decembra prema Bukureštu i prema Ljubljani. Osim linije do Abu Dabija koja će u početku biti održavana četiri puta nedeljno ostale linije će biti svakodnevne i obavljaće se avionima ATR.

Prvobitne planirane redukcije saobraćaja prema Crnoj Gori neće biti. U novom redu letenja Podgorica i Tivat će imati po dva dnevna leta umesto jednog kako je ranije bilo planirano. Takođe, frekvencija do Moskve će biti duplirana pa će ka ovom gradu Air Serbia leteti dva puta umesto jednom.

Linije prema Varšavi, Kijevu, Varni, Sofiji, Budimpešti, Bejrutu i Kairu ostavljene su za naredni letnji red letenja od kraja marta 2014.

Prema međunarodnim standarima zimski red letenja počinje poslednje nedelje u oktobru (27. oktobar 2013) i traje do poslednje nedelje u martu. Ove datume aviokompanije koriste za veće promene reda letenja, usklađivanja letova i za druge operativne promene.

U Air Serbiji će prelazak na zimski red letenja iskoristiti i za ogromne promene. Uvidom u radnu verziju zimskog reda letenja uočili smo da jedino vremena poletanja na liniji ka Londonu (aerodrom Heathrow) ostaju ista, dok se sva ostala vremena letova menjaju. Takođe se drastično menjaju i brojevi (oznake) letova. To će nužno prouzrokovati i brojne promene na letovima drugih aviokompanija koje sarađuju sa Jatom bilo preko kodšer sporazuma ili preko ugovora o zajedničkoj prodaji (SPA).

Air Serbia će ubuduće organizovati saobraćaj u tri vršna perioda: jutarnji (do 8 sati), popodnevni (oko 14 časova) i večernji (oko 18 časova) čime će se postići optimalan raspored letova za transfer putnika što dokazuje opredeljenost nove uprave da u Beogradu razvije transferni saobraćaj i da od beogradskog aerodroma napravi regionalno čvorište.