Air Serbia je objavila da unapređuje sistem za prijavljivanje putnika na let na beogradskom aerodromu. Ova kompanija će u utorak 25. februara 2014. preći sa postojećeg nemačkog sistema "Gaetan" na američki sistem "SabreSonic".

Da bi se adekvatno pripremila za migraciju sistema Air Serbia je na vreme obezbedila obuku za nov "SabreSonic Check-in" sistem za preko 100 svojih zaposlenih i preduzima niz koraka kako bi obezbedila nesmetano unapređenje sistema.

Važno obaveštenje za putnike !
Implementacija će početi u utorak 25. februara počev od leta JU380 za London (Heathrow) čije poletanje je predviđeno za 10:40. Završetak kompletne migracije se očekuje u četvrtak 27. februara.


Air Serbia moli putnike koji budu putovali iz Beograda u periodu od 25. do 27. februara da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre predviđenog vremena poletanja i da ponesu odštampanu potvrdu rezervacije (itinerer). Putnici i turističke agencije koje prodaju aviokarte će biti obavešteni o ovoj migraciji.

Kako stoji u saopštenju Air Serbije, tim od 30 stručnjaka za migraciju sistema došao je iz partnerske aviokompanije Etihad Airways u Beograd, kao i četvoročlani stručni tim iz kompanije Sabre.

"Prelazak na novi sistem će Air Serbiji omogućiti bolje uslove za pružanje usluga putnicima na beogradskom aerodromu, modernizovati naš postupak prihvata i otpreme putnika i obezbediti veću funkcionalnost prijavljivanja putnika, a samim tim i obezbediti noviji i efikasniji sistem prijavljivanja putnika na našem matičnom aerodromu", rekao je Danny Kondić, generalni direktor Air Serbije.

Danny Kondić je pre nego što će ga Etihad Airways izabrati, a Vlada Srbije imenovati na mesto generalnog direktora srpskog nacionalnog avioprevoznika radio kao generalni direktor Sabre Airline Solutions za region Jugoistočne Azije.

Novi SabreSonic sistem omogućava brže i jednostavnije upravljanje obaveznim putničkim procedurama. Osim klasičnog šalterskog čekiranja ovaj sistem nudi i sistem za prijavu putnika na let preko internet sajta kompanije, preko sopstvenog mobilnog telefona ili preko aerodromskog kioska za samostalnu prijavu.

Njega koriste mnoge velike svetske aviokompanije. To je najstariji rezervacioni sistem na svetu nastao 2000. godine kao interni za aviokompaniju American Airlines, ali se kasnije širi i na druge kompanije i postaje globalan. Danas ga koriste osim kompanije koja ga je stvorila i Aeroflot, Virgin America, Virgin Australia, JetBlue i Etihad, koji podstiče kompanije u kojima ima vlasnički udeo na prelazak na ovaj rezervacioni sistem. Sistem takođe koriste i najveći online rezervacioni sistemi Travelocity i Expedia kao i brojni hotelski rezervacioni među kojima je i HRG.

Krah sistema u avgustu 2013.

Interesantna anegdota je vezana za Sabre, koji važi za najefikasniji i najstabilniji kompjuterski sistem za poslovanje aviokompanija. Urpkos stabilnosti sistem je krahirao na dva sata prošlog avgusta napravivši opšti haos širom sveta. Aviokompanije nisu mogle da prijave putnike na letove pa su nastala brojna kašnjenja. Među naviše pogođenima je bila aviokompanija Virgin Australia koja je od januara prošle godine na nagovor partnerskog Etihada prešla na Sabre zbog nestabilnosti sistema Naviataire koji je bio poznat po čestim i dugotrajnim padovima. Nakon 11-dnevnog kolapsa u 2010. Virgin Atlantic je odlučio da pređe na Sabre, a onda je i on doživeo slom – sva sreća kratkotrajan.