Air Serbia je obradovala svoje putnike danas puštanjem u promet nove promotivne akcije za biznis i ekonomsku klasu ali i ukidanjem nadoknade za izdavanje karte preko interneta, odnosno sajta aviokompanije.

Od 10. februara 2014. svi putnici koji kupuju karte preko sajta www.airserbia.com ostvariće uštedu od 10 evra, odnosno platiće karte onoliko koliko je objavljeno u okviru redovne ili promotivne ponude. Taj iznos više neće biti uvećavan za 10 evra na kraju procesa kupovine.

Nadoknada za izdavanje karte ostaje na snazi za karte koje se budu kupovale u predstavništvima Air Serbije u zemlji i inostranstvu kao i kod ovlašćenih prodavaca aviokarata.

"Kao sastavni deo kontinuirane posvećenosti unapređenju proizvoda i usluga koje Air Serbia nudi svojim već postojećim i budućim gostima, fokus će biti i na online ponudi koja je već od danas mnogo atraktivnija ukidanjem takse na usluge izdavanja karata u visini od 10 evra", saopštila je Maja Gedošev, menadžer korporativnih poslova.

Nadoknada za izdavanje karata je iznos koji putnik plaća prodavcu aviokarata na ime administrativnih troškova. U slučaju kada aviokompanija sama prodaje svoje karte onda taj iznos ide direktno aviokompaniji na ime troškova prodajnog mesta.

Pre nekoliko godina ova nadoknada nije postojala. Aviokompanije su prodavcima karata davali proviziju na osnovu ostvarenog prometa. Kada je provizija ukinuta uvedena je nadoknada za izdavanje karte, a svako prodajno mesto određuje samostalno visinu nadoknade. Ona se obično kreće od 10 do 30 evra za karte u ekonomskoj klasi, dok se za skuplje karte i karte u biznis klasi može naplaćivati i više.