Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, proslavila je svoj prvi rođendan u subotu 25. oktobra 2014. u prisustvu brojnih zvanica. Proslava je upriličena u Skupštini Grada Beograda.

Pre godinu dana Jat Airways je i zvanično postao Air Serbia. Danas je to kompanija koja je doživela sveobuhvatan preobražaj i "kojom će se nacija ponositi".

Generalni direktor Air Serbije Danny Kondić je izjavio:

"Jasnom vizijom i dobrim vođstvom smo preokrenuli sve aspekte našeg poslovanja. Ponosni smo na zaposlene Er Srbije i na rezultate koje smo postigli kao tim. Reakcije putnika su veoma pozitivne. Tokom prve godine smo uveli značajna unapređenja, ali je potrebno da nastavimo istim tempom, što će biti još teže jer su očekivanja sada još veća“.

U saopštenju povodom proslave prve godišnjice navodi se da su ostvarena poboljšanja na svim poljima, a proizvodi i usluge koje Air Serbia pruža svojim putnicima su neuporedivo bolji. Iskustvo na letu je sada vrhunsko jer je obnovljen enterijer aviona. Flota je podmlađena, poboljšano je posluženje tokom leta, a putnicima je prižena veća mogućnost izbora.

Danas Air Serbia leti ka 39 destinacija u 29 država i nudi letove ka dodatnih 20 popularnih destinacija širom sveta putem kodšer partnerstva sa vodećim aviokompanijama.

Povodom rođendana obratio se i Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad Airwaysa, koji je manjinski vlasnik i strateški partner srpskog nacionalnog avioprevoznika. On je izjavio da je Air Serbia na putu ka profitabilnosti i ka tome da postane sjajna aviokompanija.