Air Serbia je uspostavila redovan saobraćaj između Beograda i Varšave.

Prvi let ka novoj destinaciji Air Serbije, do koje je nekada davno leteo i Jat, obavljen je danas, 29. maja, kako je i bilo predviđeno prema kompanijskom redu letenja.

Air Serbia će do Varšave leteti svakodnevno, avionima Airbus A319 sa 120 putničkih mesta u ekonomskoj i osam u biznis klasi.

Beograd – Varšava
JU 634 1810 1950 1, 3, 6
JU 630  0715 0855 2, 4, 5, 7
Varšava – Beograd
JU 635 2035 2215 1, 3, 6
JU 631 0940 1120 2, 4, 5, 7

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da objavim ponovno uspostavljanje letova između Beograda i Varšave posle 15 godina", rekao je Danny Kondić, generalni direktor Air Serbije i dodao: 

"Ova linija između dva glavna grada će, bez sumnje, značiti putnicima koji putuju kako zbog posla, tako i zbog odmora i zadovoljstva i dodatno će doprineti daljoj kulturnoj, turističkoj i ekonomskoj saradnji između Srbije i Poljske".

Ova linija će omogućiti vezu putnika iz Varšave sa brojnim destinacijama Air Serbije. Preko aerodroma Nikola Tesla u Beogradu biće im omogućena veza ka Istanbulu, Atini, Sofiji, Tel Avivu, Varni, Solunu, Sarajevu, Podgorici i Skoplju, a u saradnji sa Etihad Airwaysom i letovima preko Beograda i Abu Dabija i sa Azijom, Afrikom i Australijom.

Linija do Varšave je deo nove strategije emiratskog rukovodstva Air Serbije koja predviđa širenje mreže linija. Do kraja godine će Air Serbija leteti do 38 destinacija u Evropi, severnoj Africi i Bliskom istoku.

Na ovoj liniji Air Serbia će imati konkurenciju poljske nacionalne aviokompanije LOT, koja povezuje Beograd i Varšavu već nekoliko godina. Linija LOT-a se pokazala kao veoma uspešna, a najviše značaja ima za putnike koji preko Varšave putuju ka Severnoj Americi. Liniju iz Beograda LOT održava avionima Embrear, dok na letovima od Varšave ka Severnoj Americi koristi popularni Dreamliner.