Nova destinacija Air Serbije, Bejrut, je napokon u prodaji. Letovi do glavnog grada Libana su se našli u prodaji nakon što su uneti u rezrvacione sisteme početkom maja, manje od mesec dana od zvaničnog planiranog početka saobraćaja.

Air Serbia će na liniji Beograd – Bejrut leteti svakodnevno počev od 1. juna 2014. godine. Letovi će se obavljati avionom Airbus A319, a polasci iz Beogradu su u 23:40 i iz Bejruta u 4 sata ujutro. Let traje između dva i po i tri sata.

Bejrut
Bejrut je jedan od najstarijih gradova na svetu. Prestonica je Libana i poznat je kao Pariz Bliskog istoka zbog svog uzbudljivog i dinamičnog noćnog života, ali i zbog evropske arhitekture i mentaliteta lokalnog stanovništva.

Ovaj grad je često bio uništavan i rušen, a i danas je često žrtva bliskoistočnih sukoba, ali je uprkos tome bio i ostao snažan turistički centar i grad koji treba posetiti.

Povratak srpskog avioprevoznika u Bejrut, do koga je nekada ranije leteo kao Jat Airways, odložen je sa 30. marta na 1. jun, a kao razlog je navedena nestabilna politička situacija u susednoj Siriji.

Air Serbia je tada saopštila da će letovi biti uspostavljeni tek od 1. juna, ali ih nije pustila u prodaju već je to tek sada urađeno. Putnici koji su imali karte za otkazane letove mogli su da ih refundiraju i da kupe karte kod nekih drugih avioprevoznika.

Nova destinacija je od maja napokon u prodaji, a promotivna cena povratne karte sa svim taksama i bez nadoknade za izdavanje karte je 269 evra, ako se kupi do 30. juna. Redovna cena povratne karte je 480 evra.

Aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu je veliko i značajno bliskoistočno čvorište sa oko 6 miliona putnika godišnje. Baza je libanske nacionalne aviokompanije MEA – Middle East Airlines, a na njega sleće preko 45 aviokompanija iz Evrope, Azije i Afrike.