U nedelju, 1. juna 2014. godine Air Serbia je uspostavila novu liniju između Beograda i Bejruta.

Jat Airways je nekada odražavao ovu liniju koja je bila veoma uspešna, a Air Serbia ju je sada obnovila sa željom da ponovi uspeh svog prethodnika.

Prvobitna ideja je bila da se linija otvori u martu, ali nažalost sve je počelo problemima sa lokalnom administracijom u Libanu. 

Air Serbia je bila prinuđena da otkaže letove i da početak saobraćaja odloži za jun.

Planirani red letenja koji je podrazumevao svakodnevne letove između dva grada je takođe zbog administrativnih razloga promenjen, pa će sada Air Serbia umesto svaki dan do Bejruta leteti četiri puta nedeljno tokom juna i pet puta nedeljno počev od jula.

Na ovoj liniji saobraćaće avioni Airbus A319 sa 120 sedišta u ekonomskoj i osam u biznis klasi.

Letovi se prema do sada objavljeno redu letenja obavljaju ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom iz Beograda sa polaskom u 23:40 i dolaskom u glavni grad Libana u 03:15 narednog jutra. Povratak za Beograda je ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u 04 sata iz Bejruta, a dolazak na beogradski aerodrom Nikola Tesla je u 05:50 minuta po lokalnom vremenu.

Konačni red letenja između Beograda i Bejruta nije još uvek u potpunosti unet u rezervacione sisteme, ali se očekuje da će to biti uskoro.

Kako saznajemo, ova linija je veoma popularna, a prodaja karata je na veoma zadovoljavajućem nivou uprkos prekidu prodaje u trajanju od skoro dva meseca. Posebno interesovanje za ovu liniju vlada u Bejrutu za putovanja do brojnih evropskih destinacija Air Serbije preko Beograda.