Air Serbia je upravo objavila da odlaže uspostavljanje redovnog saobraćaja prema Kijevu. Srpski nacionalni avioprevoznik je ranije najavio redovnu svakodnevnu liniju od Beograda do ukrajinske prestonice sa početkom od 29. maja.

Razlog za odustajanje od ove linije je bezbednosna situacija u Ukrajini. Danny Kondić, generalni direktor Air Serbije je izjavio tim povodom: "Bezbednost naših gostiju (misli se na putnike, prim. aut) i posade je na prvom mestu".

Želimo da o izmenama u saobraćaju obevestimo putnike koji su planirali da putuju na ovoj relaciji i da im ponudimo refundaciju za neiskorišćene karte, kao i pomoć pri nalaženju alternativnih linija za putovanje", stoji u današnjem saopštenju srpskog nacionalnog avioprevoznika.

Bejrut još nije pušten u prodaju

Air Serbia je ranije najavila liniju Beograd – Bejrut koju je prodavala putnicima nekoliko meseci da bi je početkom marta povukla iz prodaje. Otvaranje linije je pomereno za 1. jun, o čemu je izdato zvanično saopštenje, ali čak ni mesec dana nakon saopštenja ova linija nije puštena u prodaju, tako da njeno otvaranje još uvek može da se podvede pod neizvesno.