U skladu sa nedavnim dogovorom postignutim između srpskih i turskih civilnih vazduhoplovnih vlasti, Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, objavila je svoj povratak na glavni aerodrom u Istanbulu "Ataturk" od 1. avgusta 2014. godine.

Promenom aerodroma u Istanbulu menja se i red letenja. Air Serbia će tako od 1. avgusta do ovog grada leteti svakodnevno avionom Airbus A319 koji ima dve putničke klase: ekonomsku sa 120 mesta i biznis sa osam mesta.

Red letenja: Beograd – Istanbul
JU 552 pon, sre, pet, ned 12:15 14:55
JU 552 uto, čet, sub 13:05 15:45
Red letenja: Istanbul – Beograd
JU 553 pon, sre, pet, ned 15:40 16:25
JU 553 uto, čet, sub 16:30 17:15
* Vremena su lokalna, Istanbul je +1 u odnosu na Beograd. Let traje sat i 45 minuta.

"Veoma smo zadovoljni što vraćamo svoje letove na aerodrom Ataturk u Istanbulu. Sa našom mrežom koja se širi, rastućim brojem putnika i matičnim čvorištem u Beogradu, povratak na aerodorom Ataturk će bolje podržati naš stalni rast i razvoj", izjavio je Danny Kondić, generalni direktor Air Serbije.

Iz Air Serbije ujedno izražavaju zahvalnost upravi i zaposlenima aerodroma "Sabiha Gukčen" "na njihovoj pomoći tokom ovog prelaznog perioda".

Novi red letenja omogućiće odlične veze putnika iz Istanbula preko matičnog aerodroma Air Serbije u Beogradu sa brojnim ključnim destinacijama širom Evrope.

Od avgusta će biti omogućen transfer u Beogradu ka Amsterdamu, Berlinu, Stokholmu, Parizu, Diseldorfu, Kopenhagenu, Briselu, Pragu, Rimu, Beču, Milanu, Varšavi, Cirihu i Štutgartu, kao i sa Tivtom. Tu su takođe i veze sa ključnim gradovima regiona: Podgoricom, Ljubljanom i Budimpeštom. U saradnji sa kompanijom Etihad Regional, ovi letovi su dobro povezani i sa matičnim aerodromom ove kompanije u Ženevi.