Partnerstvo Air Serbije sa Etihad Airwaysom je stvorilo stotine novih radnih mesta u Beogradu i Abu Dabiju, navodi se u saopštenju naše nacionalne aviokompanije.

Preko 300 Srba zaposleno je u Etihad Airwaysu, a mogućnosti za zapošljavanje otvaraju nove perspektive u razvoju karijere za mnoge mlade Srbe. Ovo uključuje i prvu grupu mladih državljana Srbije odabranih za diplomski menadžment program.

Blizu 200 članova posade, četiri pilota, 30 radnika za rad sa putnicima na aerodromu i preko 70 drugih radi na korporativnim pozicijama u raznim sektorima Etihad Airwaysa.

U prvoj polovini 2014. godine, radna snaga Air Serbije je uvećana za 300 novih profesionalaca. Većina ovih novih poslova je u komercijalnoj delatnosti, sa fokusom na poslovanje kol-centara aviokompanije.

Snažan rast Air Serbije će nastaviti da stvara značajan broj novih radnih mesta za državljane Srbije. Trenutno aviokompanija ima 50 oglašenih slobodnih radnih mesta, a u toku je proces zapošljavanja pilota i kabinskog osoblja

Danny Kondić, generalni direktor Air Serbije, je izjavio: “Partnerstvo sa Etihad Airwaysom donosi mnogo uzbudljivih i izvanrednih mogućnosti za zapošljavanje državljana Srbije, koje inače ne bi bile moguće".

"Uvećavamo našu radnu snagu i, po prvi put, investiramo u veštine koje ljudima pružaju više od samo posla –  nudimo karijere. Veoma sam ponosan što smo već zaposlili i prvu grupu žena pilota”.

“Obezbedili smo transparentnost i oglašavanje svih mogućnosti za zapošljavanje, nešto što se ranije retko događalo, i tako osigurali da svi državljani Srbije imaju otvorene i jednake mogućnosti da dobiju zaposlenje u Air Serbiji”, rekao je on.