Aviokompanija Air Serbia je saopštila da je uvela avion Saab 2000 na liniji između Beograda i Banja Luke.

Avion pripada švajcarskoj aviokompaniji Etihad Regional koja obavljati redovan saobraćaj na liniji između Ženeve i Beograda, a u pauzi između dolaska u Beograd i povratka za Ženevu avion će obavljati i let ka Banja Luci za potrebe Air Serbije.

Saab 2000 je moderan turoboelisni avion sa 50 mesta u jedinstvenoj ekonomskoj klasi.

Na liniji ka Banja Luci avion će leteti tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i nedeljom, dok će ostalim danima ovu liniju održavati ATR 72 Air Serbije (ponedeljkkom, sredom, petkom i subotom).

"Uvođenje aviona kompanije Etihad Regional na liniju između Beograda i Banjaluke omogućava nam da efikasno koristimo našu flotu. Za 'goste' Air Serbije to znači da u okviru naše mreže imamo još jedan odgovarajući avion na ruti čime nastavljamo da omogućavamo najbolju moguću uslugu", izjavio je Danny Kondić, generalni direktor Air Serbije

Korišćenje aviona Saab 2000 je na osnovu uobičajenog ugovora o zakupu koji je zvanično odobren od strane regulatornih vlasti Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iz Air Serbije su nam potvrdili i da je usluga na letovima koje bude obavljao avion Saab 2000 ista kao i usluga koju pruža Etihad Regional. Na ovim letovima će važiti i pravila za prevoz putnika Etihad Regionala koja podrazumevaju besplatan prevoz jednog komada ručnog prtljaga do 8kg težine i predaju jednog kofera do 23kg težine. Ova pravila važe i za prevoz na letovima Air Serbije, tako da neće biti zabune kod putnika.

Foto: Avion Saab 2000 Etihad Regionala na beogradskom aerodromu po dolasku iz Ženeve