Air France je danas u Šangaju predstavio novu kabinu prve klase (La Premiere), koja će biti postavljena u sve avione Boeing 777-300.

Nova kabina je nazvana "A Designer Suite" i biće jedna od najudbonijih putničkih kabina na svetu sa tri kvadratna metra prostora za svakog putnika.

Nova sedišta u prvoj klasi koja se u Air Franceu naziva La Premiere imaće mogućnost obaranja u preko dva metra dug krevet širine 77cm.

Novina su i oborivi nasloni za ruke zbog čega sedište postaje pravi krevet. Svi materijali koji su korićeni za pravljenje nove kabine su vrhunskog kvaliteta uključujući kožu za sedišta.

Prostor za putnika je prostran i udoban sa ergonomskim sedištima koja imaju posebne dodatke za pravilan i udoban položaj leđa. Svaki putnik će imati direktan pristup prolazu i sopstveni garderobni prostor.

Nova prva klasa će imati četiri sedišta odvojena pregradama i zavesama čineći da svako sedište sa okolnim prostorom bude apartman za sebe, što putnicima omogućava privatnost posebno važnu tokom spavanja.

Naspram sedišta se nalazi veliki sto koji služi za ručavanje ili za rad, a u "apartmanu" ima mesta i za još jednu osobu, ako putnik poželi društvo uz obrok ili sastanak tokom leta.

Svaki putnik na raspolaganju ima ekran visoke rezolucije od 24 inča (61cm) što je jedan od najvećih ekrana koji se može naći u avionima uopšte. Grafički interfejs je inspirisan iPad-om i dostupan je u 12 svetskih jezika. Putnicima su na raspolaganju igrice, muzika, TV serije i filmovi, a ukupno trajanje svih zabavnih sadržaja koje elektronski sistem zabave nudi je preko hiljadu časova.

Dizajn nove kabine prve klase prati dizajn nedavno predstavljene obnovljene biznis klase za širokotrupne letove. Novi dizajn je prefinjen sa harmoničnim bojama, kombinacijom ledeno plave i svetlo sive i blago naglašeno diskretnim dodacima crvene. Elegantnu i sofisticiranu kabinu dizajnirala je čuvena firma Priestmangoode, koja je poznata po dizajnu enterijera za avione i čiji su klijenti osim Airbusa i Boeinga i mnoge velike aviokompanije poput Lufthanse ili Qatar Airwaysa.

Novu prvu klasu dobiće prvih 19 aviona iz flote Boeingovih širokotrupnih aviona B777-300 počev od septembra 2014. Ukupno će biti instalirano 76 apartmanskih mesta (sedišta) što će koštati 50 miliona evra.