Air France sledeće godine uvodi ekonomsku fleksibilnu tarifu na srednjelinijskim letovima, koja će biti namenjena poslovnim putnicima.

Karte za ovu tarifu će biti u prodaji od januara za letove koji počinju od aprila. Omogućavaće promene letova samo u okviru istog tarifnog razreda kao i refundaciju bez dodatnih troškova po putnika. Putnici će čak moći da se prebace na raniji let istog dana ako postoje mogućnosti i to bez ikakve doplate.

Ova tarifa će se odnositi na ekonomsku putnu klasu, ali će putnici imati mogućnost da koriste prioritetne brze trake na aerodromima kao i putnici biznis klasi i imaće rezervisana mesta u prednjim redovima ekonomske klase, kako bi bili bliži izlazu.

Nova sedišta

Air France će od aprila predstaviti i nova sedišta u avionima za srednjelinijske destinacije. Ova sedišta će biti postavljena u 24 aviona Airbus A319 u prvoj polovini naredne godine, kao i 25 aviona Airbus A320 u prvoj polovini 2016. Sedišta će biti presvučena kožom i postavljena u svim putnim klasama.

Poboljšanje usluge tokom leta

Na srednjelinijskim letovima Air France će poboljšati uslugu biznis klase. Biće uveden kompletan doručak na jutarnjim letovima: kafa, čaj, voćni sok, hleb i peciva kao i snek ili hladni obrok kasnije tokom dana. Dok će malo duži srednjelinijski letovi dobiti uslugu u biznis klasi koja će podsećati na biznis klasu na dugolinijskim letovima. Putnici će moći da uživaju u piću dobrodošlice, vinu, kafi i likerima.

Putnici u ekonomskoj klasi će biti posluženi velikim kroasanima i izborom slatkiša i bogatih sendivča pre podne i toplim obrocima posle podne.

Wi-Fi tokom leta

Tokom tri meseca narednog leta Air France će testirati wi-fi internet tokom leta na u kratko i srednjelinijskom saobraćaju. U saradnji sa telekomunikacionom kompanijom Orange putnicima će biti ponuđen wi-fi internet uz minimalnu doplatu.