Air France je objavio letnji red letenja za period od 25. marta do 28. oktobra 2012. godine. Prema novom rasporedu Air France će imati blago povećanje saobraćaja od 0,6%. Kao razlog za ovako mali rast navodi se nesigurna ekonomska situacija u svetu.

Glavna obeležja novog reda letenja su peta destinacija u Kini – Vuhan (Wuhan) i A380 svakodnevno do Los Anđelesa.

Od 11. aprila Air France će leteti tri puta nedeljno između Pariza (Šarl de Gol) i Vuhana. Letovi će biti ponedeljkom, sredom i petkom. Vuhan, desetomilionski univerzitetski grad u centralnoj Kini je peta kineska destinacija Air France-a posle Pekinga, Šangaja, Gvangdžoa i Hong Konga.

Od 28. maja Air France će uključiti jedan superdžambo (A380) u redovan saobraćaj prema Los Anđelesu. Superdžambo će se vratiti i na redovan let prema Tokiju od kraja aprila, a tri puta nedeljno će leteti do Šangaja.

Značajnije promene desiće se u okviru zajedničkih aktivnosti na transatlantskoj ruti. Predviđeno je da joint venture partner Delta Airlines preuzme let od Pariza do Sijetla, dok će let do Njujorka (Newark) biti suspendovan početkom letnje sezone.

Air France će pojačati saobraćaj ka destinacijama koje su bile ili suspendovane ili je do njih bila manja tražnja tokom prošle godine usled raznih nesreća i političkih nestabilnosti. Tako će biti povećan broj letova prema Japanu, Obali Slonovače, Tunisu i Egiptu.

Veliku ekspanziju Air France planira iz drugih francuskih gradova. Iz Marseja će biti uspostavljene direktne linije prema Barseloni, Berlinu, Hamburgu, Marakešu i Veneciji kao dodatak na nedavno otvorenih 12 novih linija u oktobru 2011. Tuluz će biti povezan sa 14 novih destinacija: Atina, Beč, Berlin, Kazablanka, Hamburg, Istanbul, Malaga, Malta, Marakeš, Napulj, Prag, Tunis, Sevilja i Venecija. Air France će iz Nice leteti do Atine, Napulja, Tel Aviva i Venecije. Biće povećan i broj polazaka iz Nice i Tuluza ka pariskim aerodromima Šarl de Gol (Paris-Charles de Gaulle) i Orli (Paris-Orly). 

Na liniji Pariz-Beograd-Pariz nisu najavljene promene.