Francusko-holandska grupa Air France-KLM se ipak predomislila u vezi sa spašavanje italijanskog prevoznika Alitalia.

Ova grupa je u najnovijem saopštenju koje je preneo Reuters navela da je zainteresovana da uloži dodatna sredstva u dokapitalizaciju Alitalije kako bi se ova kompanija izvukla iz finansijske krize.

"Razmislićemo o reinvestiranju u Alitaliju ako bi naši uslovi bili ispunjeni", rekao je Alexandre de Juniac, direktor grupe. On je naglasio da je za grupu partnerstvo sa Alitalijom veoma važno.

Air France-KLM grupa je prethodno otpisala vrednost svojih akcija u Alitaliji, pa je udeo ove grupe u vlasništvu Alitalije opao sa 25 na 7 posto, što bi ponovo moglo biti promenjeno nakon dodatnog razmatranja.

Alitalia je nakon što je Air France-KLM grupa prethodno odbila da uzme učešća u dokapitalizaciji počela pregovore sa Etihad Airwaysom kao potencijalnim strateškim partnerom. Pregovori traju od decembra prošle godine i nastavljaju se intenzivno i u ovoj godini. Timovi Etihada istražuju poslovanje i finansijske rezultate Alitalije, a obe strane su i potvrdile da postoji ozbiljna zainteresovanost da se uspostavi partnerstvo.