Mlada hrvatska aviokompanija koja je nedavno počela sa letovima iz Zagreba iznajmljenim avionom prekinula je prošle nedelje sve operacije bez ikakvog objašnjenja.

Ova kompanija je obustavila prodaju karata za letove do Praga, Budimpešte, Milana i Rima nakon tri nedelje rada,  a avion kojim su obavljani letovi je, najverovatnije, vraćen svom vlasniku holandskom Denim Airu pošto je prošle nedelje odleteo iz Zagreba za Roterdam.

Iz Air Croatije nije izdato nikakvo zvanično saopštenje za javnost, a jedina informacija koja se pojavila potiče od švajcarskog avio portala Ch Aviation, koji se pozvao na izjavu iz kompanije prema kojoj su letovi suspendovani do 2. juna.

Kao razlog za obustavu saobraćaja navodi se problem sa finansiranjem. Navodno kompanija koja je odgovorna za njihove transakcije preko kreditnih kartica nije uspela da im preusmeri novac od prodatih karata što ih je onemogućilo da plate najam aviona, te je on vraćen vlasniku.

Prema nezvaničnim informacijama u Air Croatiji su se hvalili da su u dva dana promocije na početku letova prodali 300 karata. Prema drugim, nezvaničnim informacijama na letovima ove kompanije bilo je od 6 do 10 putnika.