Nemački avioprevoznik Air Berlin (airberlin) tražio je i dobio dozvolu za samostalni let između Diseldorfa i Beograda čime će ova kompanija po prvi put uspostaviti redovan saobraćaj sa Srbijom.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije potvrdio je za naš sajt da je ovoj kompaniji izdata dozvola za samostalni let počev od 5. maja.

Air Berlin planira da do Beograda leti svakog dana osim subote, avionom Airbus A320 sa 180 mesta.

Avion bi dolazio u Beograd u 19:40, a vraćao se za Diseldorf u 20:25. Letovi još uvek nisu uneti u rezervacione sisteme i pretpostavlja se da se još uvek čeka dogovor sa Air Serbijom. Dve aviokompanije su partnerske i sarađuju kroz Etihadovu neformalnu alijansu zasnovanu na vlasničkom udelu.

Ovu liniju za sada održava Air Serbija, sopstvenim avionima iz flote A319, jednom dnevno, a na ovim letovima Air Berlin ima sopstvenu oznaku prema jakom kodšer sporazumu, koji dve kompanije imaju. Uspostavljanjem direktnog leta Air Berlina na ovoj liniji dva grada bi bila povezana dva puta dnevno (osim subotom) što bi putnicima omogućilo daleko veći broj konekcija ka Air Berlinovim destinacijama iz Diseldorfa.

Aviokompanija Air Berlin je članica Oneworld alijanse pa će to posle Qatar Airwaysa biti druga kompanija iz ove alijanse koja leti do Beograda. Nova linija će omogućiti i bolju povezanost naših putnika sa celokupnom mrežom linijama alijanse.