Nova biznis klasa za dugolinijski saobraćaj Air Berlina koja je nedavno postavljena u poslednji Airbus A330-200 ove kompanije, dobila je nagradu za najbolju u Evropi.

Britanski poslovni dnevnik "Business Destinations" je dodelio nagradu Air Berlinu u kategoriji "evropske aviokompanije sa najboljom biznis klasom".

"Veoma nam je drago da je Air Berlin osvojio ovu nagradu. Sa našom novom biznis klasom u mogućnosti smo da ponudimo veoma kvalitetan proizvod kako poslovnim putnicima tako i onima koji putuju iz zadovoljstva. Trenutno smo jedina nemačka aviokompanija koja nudi sedišta koja se obaraju u potpuno ravan krevet sa horizontalnim podešavanjem u svakoj našoj kabini biznis klase", rekao je Tomas Nej, viši potpredsednik Air Berlina.

Air Berlin je nedavno novom biznis klasom opremio poslednji A330 iz svoje flote. Nova konfiguracija ima 19 sedišta koja nude putnicima povećanu privatnost. Sva sedišta su samostalna i imaju direktan pristup prolazu. Brzo se mogu obarati u potpuno ravan krevet koji garantuje odmor tokom leta. Sedišta imaju i ugrađanu masažnu funkciju.

Sistem zabave tokom leta uključuje 15-inčni monitor na svakom sedištu. Vrhunska vina i hrana sa menija čuvene ketering kompanije Sansibar je na raspolaganju putnicima u biznis klasi, a lični pristup kabinskog osoblja svakom putniku zaokružuje ovu uslugu.