Air Berlin je od danas punopravni član Oneworld alijanse. Članstvo u alijansi doneće putnicima Air Berlina nove mogućnosti i sada će na raspolaganju imati dobro povezanu mrežu od preko 800 destinacija širom sveta kao i pristup u više od 550 luksuznih aerodromskih salona.

Zajedno sa Air Berlinom, kao pridruženi član alijanse danas je primljen i NIKI, koji je u vlaništvu Air Berlina.

Pristup svetskoj avioalijansi doprineće porastu konkurentnosti Air Berlina i širenju alijanse na tržišta Nemačke, Austrije, centralne i istočne Evrope.

Air Berlin leti do 162 destinacije u 40 zemalja sveta. Od toga je čak 70 novih destinacija za alijansu. Članovi Top Bonus programa sada dobijaju znatno više mogućnosti za skupljanje nagradnih poena i ostvarivanje povlastica. Oni sada mogu koristiti sve prednosti ovog programa kada lete sa bilo kojom članicom Oneworld alijanse. Top Bonus kartica od danas važi i za American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberiju (Iberia), Japan Airlines, LAN Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines kao i za preko 20 pridruženih članova.

Ulaskom Air Berlina i NIKI-ja u Oneworld, Beograd se ponovo našao u globalnoj mreži ove alijanse zahvaljujući letu Beč-Beograd (NIKI). Beograd je ispao iz globalne mreže Oneworld-a kada je ugašen Malev, a prethodno je vodeća kompanija ove alijanse, British Airlines, obustavila letove prema Beogradu.